Başvuru Formu

Türkiye Yatay Geçiş

YURT DIŞINDAN TÜRKİYE’YE YATAY GEÇİŞ


 

ECS Yurt Dışı Eğitim Danışmanlık ünvanlı şirketimiz yaklaşık 20 yıldır, yurt içi ve yurt dışında siz değerli öğrencilerimize sınavsız üniversite eğitiminin kapılarını aralamaktadır.

Türkiye’de yurt dışı eğitim sektörünün altın ismi olan ECS Yurt Dışı Eğitim Danışmanlık ünvanlı şirketimiz İtalya, Polonya, Rusya, Ukrayna, Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan ve daha birçok ülkede üniversite eğitimi imkanını YKS veya başka bir sınav sistemi olmadan siz değerli öğrencilere sağlamaktadır.

 

Günümüzde birçok öğrenci aylarca çalışsa dahi bazen istediği bölümü tutturamayabiliyor. Özellikle Tıp, Hukuk, Eczacılık, Mimarlık gibi bölümler aday öğrenciler tarafından en çok eğitimi alınmak istenen bölümler sıralamasında önde gelmektedir. Sağlık, Hukuk gibi ve daha birçok bölümü gerek iş hayatı gerek aile hayatı gerek ise eğitim sisteminin değişikliğinin çok sık yapılması öğrencileri YKS’de zorlayabilmektedir. Aylarca okulda, dershanede eğitim alıp, sayısız soru kitapçığı bitiren, gecelerce ders çalışmasına rağmen sınırda kalan öğrenciler için yurt dışında sınavsız üniversite eğitimi almak büyük fırsattır. Sene kaybına uğramadan ve istediği bölümü okuyabilmenin fırsatı aday öğrencileri yurt dışında sınavsız üniversite eğitimi almaya yönlendirmektedir.

 

Yurt dışında YKS ve herhangi bir sınav sistemi olmadan aday öğrenciler üniversite okuyabilme imkanına sahiptir. Yurt dışında YKS olmadan, sınavsız üniversite okumak isteyen aday öğrenciler genel olarak nasıl bir yol izleyeceklerini bilemedikleri için bu imkanı yurt dışı eğitim danışmanlık firmaları ile gerçekleştirmek isterler. Öğrencilerin bu yolda beraber yürüyeceği yurt dışı eğitim danışmanlık firması büyük önem taşımaktadır. ECS Yurt Dışı Eğitim Danışmanlık şirketimiz yaklaşık 20 yıldır siz değerli öğrencilerimize güvenilir, kaliteli, prestijli ve donanımlı yurt dışı danışmanlık hizmeti vermektedir. ECS Yurt Dışı Eğitim Danışmanlık firması olarak yılların vermiş olduğu tecrübe ile öğrencilerimize en doğru, geleceği en parlak, eğitimi en üst seviyede olabilecek eğitim imkanları sunmakla beraber en doğru yolu göstermekteyiz. Öğrencinin sınavsız yurt dışında eğitim almak istediği ülke, eğitim almak istediği bölüm ve daha sonra geleceğine nasıl devam etmek istediği en önemli noktalardır. ECS Yurt Dışı Eğitim Danışmanlık firması olarak Polonya, İtalya, Rusya, Ukrayna, Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Macaristan ve daha birçok ülkede öğrencilerimize dünya sıralamasında yer alan öncü, prestijli, kaliteli ve köklü üniversitelerde sınavsız üniversite eğitimi sunmaktadır. 

 

Yurt dışında sınavsız üniversite okumak isteyen aday öğrencilerimiz için ilk adımımız hangi ülkede ve hangi bölümde eğitim almak istedikleridir. Aday öğrencimizi eğitimini almak istediği bölüme göre, o bölümün eğitimini en iyi veren, geleceği en açık olan, iş olanakları sağlayan Rusya, Ukrayna, İtalya, Polonya, Azerbaycan, Kazakistan ve diğer birçok anlaşmamız olan prestijli, köklü üniversitelere sahip ülkelerimize yönlendirmekteyiz. ECS Yurt Dışı Eğitim Danışmanlık firmamız eğitim imkanı sağladığı ülkelerdeki dünya sıralamasında yer alan köklü, kaliteli, bilim insanı yetiştiren üniversiteler ile anlaşmalıdır. Aday öğrencinin yurt dışında sınavsız eğitim alması kadar kaliteli, geleceğini iyi etkileyecek, ufkunu genişletecek, kariyer yapmasını sağlayacak ve bilime katkı sağlayacak eğitim alması da bir o kadar önemlidir. Bu yüzden ECS Yurt Dışı Eğitim Danışmanlık firmamız QS World University Rankings sıralamasında yer alan dünyanın önde gelen üniversitelerinde eğitim imkanı sağlamaktadır. Dünya sıralamasında yer alan üniversitelerde eğitim almak neredeyse her öğrencinin hayalidir. Yılların bilgi ve tecrübesiyle aday öğrencilerimize uzman danışmanlarımız eşliğinde, dünyanın önde elen üniversitelerinde siz değeri öğrencilerimize eğitim imkanı yaratmaktayız. 

 

Dünya sıralamasında yer alan üniversitelerde eğitim almak, çok büyük önem taşımaktadır. Özellikle yurt dışında üniversite eğitimi alan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan aday öğrencilerimiz için çok daha büyük bir öneme taşımaktadır. Bazen yurt dışında üniversite eğitimi alan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı aday öğrencilerimiz Türkiye’ye Yatay Geçiş yapmak istemektedirler. Yurt dışında eğitim alan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrencilerimiz için, Türkiye’ye yatay geçiş konusu çok büyük önem arz etmekle beraber çok hassas bir süreçtir.

 

ECS Yurt Dışı Eğitim Danışmanlık firmamız Türkiye Cumhuriyet vatandaşı olan değerli öğrencilerimize yurt dışında üniversite eğitimi sağlayacağında anlaşma sürecinin en başında aday öğrenciye geleceği için aklındaki planını öğrenerek yol göstermektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan aday öğrencilerimizin gelecek planlarında Türkiye Cumhuriyeti’ne dönmek ya da Türkiye’ye Yatay Geçiş yapmak var ise ECS Yurt Dışı Danışmanlık firmamız öğrenciye bu planları yönünde siz değerli öğrencilerimize danışmanlık hizmeti sunmaktadır.

 

Yurt dışında üniversite eğitimi alan ve daha Türkiye’ye Yatay Geçiş yapmak isteyen aday öğrencilerimize QS World University Rankings sıralamasında yer alan dünyanın önde gelen üniversitelerinde eğitim imkanı sağlamaktadır. Yurt dışında eğitim alan aday öğrencilerimiz Türkiye’ ye Yatay Geçiş yapmak için YÖK tarafından açıklanan mevzuata göre Yatay Geçiş Şartlarını sağlamak zorundadır. Bu yüzden firmamız daha yolun başındayken aday öğrencinin gelecek planını öğrenerek hareket etmekte, ona göre YÖK (Yükseköğretim Kurumu) mevzuatlarına uygun yurt dışında eğitim imkanı sağlamakta ve yine YÖK (Yükseköğretim Kurumu) mevzuatına göre aday öğrencinin Türkiye’ye yatay geçiş yapmasını sağlamaktadır.

 

ECS Yurt Dışı Eğitim Danışmanlığı eğitim sağladığı her ülkenin eğitim ile ilgili mevzuatlarını takip ederek aday öğrencilerine üniversite eğitimi sağlamaktadır. Türkiye’ye Yatay Geçiş Koşulları olarak en önemli noktaların başında, aday öğrencinin Qs World University Rankings sıralamasında yer alan üniversitelerde eğitim alıp almadığı yer alır. Türkiye’ye Yatay Geçiş yapmak isteyen aday öğrencilerimiz YÖK tarafından açıklanan Yurt Dışı Yükseköğretim Kurumlarından Yurt İçindekilere Yatay Geçiş mevzuatında yer alan Türkiye’ye Yatay Geçiş şartlarını sağlamak zorundadır. Türkiye’ye Yatay Geçiş şartlarının en başında yer alan noktalardan birisi aday öğrencinin QS World University Rankings sıralamasında ilk 400 sıralamada yer alan üniversitelerde eğitim alması gerektiğidir. ECS Yurt Dışı Eğitim Danışmanlık firması olarak yaklaşık 20 yıllık deneyim ve tecrübemiz ile QS World University Rankings sıralamasında ilk 400’de yer alan birçok üniversitede eğitim imkanı sağlayabilmekteyiz. ECS Yurt Dışı Eğitim Danışmanlık firması olarak;

 

Rusya’da QS World University Rankings sıralamasında ilk 400 sıralamada yer alan 15 üniversitede,

İtalya’da QS World University Rankings sıralamasında ilk 400’de yer alan 8 üniversitede,

Polonya’da QS World University Rankings sıralamasında ilk 400’de yer alan 2 üniversitede,

Kazakistan’da QS World University Rankings sıralamasında ilk 400’de yer alan 2 üniversitede,

İspanya’da QS World University Rankings sıralamasında ilk 400’de yer alan 10 üniversitede,

siz değerli öğrencilerimize eğitim imkanı sağlayabilmekteyiz. Yurt dışında üniversite eğitimi almak isteyen ve daha sonra Yurt Dışından Türkiye’ ye Yatay Geçiş yapmak isteyen aday öğrencilerimize YÖK (Yükseköğretim Kurumu) tarafından açıklanan Türkiye’ye Yatay Geçiş şartları gereği QS World University Rankings sıralamasında ilk 400’de yer alan üniversitelerde eğitim sağlamaktayız. ECS Yurt Dışı Eğitim Danışmanlık firmamız YÖK (Yükseköğretim Kurumu) mevzuatlarını her zaman takip etmekte olup özellikle Türkiye’ye Yatay Geçiş mevzuatlarına ayrıca hassasiyet göstermektedir. Yurt dışında eğitim alan ve daha sonra Türkiye’ye Yatay Geçiş sağlayacak olan aday öğrenciler için Yatay Geçiş Şartları ‘nın yer aldığı her mevzuat ayrı ayrı önem taşımaktadır. Yurt dışından Türkiye’ye Yatay Geçiş sağlayacak her öğrenci bu mevzuata dikkat etmeli ve ona göre hareket etmelidir.

 

Yatay Geçiş yapabileceğiniz üniversiteler için Türkiye Üniversiteleri sayfamıza bakabilirsiniz.  

 

 

                                

 

 

 

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA  GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YAN DAL İLE KURUMLAR ARASI KREDİ TRANSFERİ YAPILMASI  ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

Yurtdışı yükseköğretim kurumlarından yurtiçindekilere yatay geçiş

MADDE 14 – (1) Üniversite senatoları tarafından yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından yapılacak yatay geçişler için kontenjan belirlenebilir. Kontenjan belirlenmesi halinde her bir program için kurumlar arası yatay geçiş kontenjanının yarısını aşmayacak şekilde belirlenen yurt dışı yükseköğretim kurumları kontenjanları ile üniversite senatosu tarafından belirlenen başvuru şartları, kurumlar arası yatay geçiş kontenjanları ile birlikte Yükseköğretim Kuruluna en geç Haziran ayının otuzuncu günü mesai saati bitimine kadar bildirilir. Yükseköğretim Kurulu internet sayfasında tüm yükseköğretim kurumlarının yurt dışı öğrenci kontenjanları ile başvuru şartları ve değerlendirme takvimi ilan edilir.

(2) Yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından yurt içindeki yükseköğretim kurumlarına geçiş için, öğrencinin bu Yönetmeliğin (Değişik ibare:RG-10/6/2020-31151) 11 incimaddesinin ikinci fıkrasında belirlenen kurumlar arası yatay geçiş başarı şartları aranır.

(3) Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından yatay geçişte öğrencinin yatay geçiş yapmak istediği yükseköğretim kurumundaki diploma programının ilgili sınıfına öğrenci kabulündeki taban puana sahip öğrenciler, yurt dışında yükseköğrenim gördüğü tüm derslerden başarı şartı aranmaksızın yatay geçiş başvurusu yapabilirler. Bu yolla başvuran öğrencilerin yatay geçiş başvurusu üniversite senatosu tarafından belirlenen esaslar çerçevesinde yurt dışı yatay geçiş kontenjanı kapsamı dışında değerlendirilir.

(4) Yurt dışı üniversitelerden yapılan başvurularda öğrencinin yurt dışında öğrenim gördüğü yükseköğretim kurumunun ve eğitimin yapıldığı programın ön lisans veya lisans diploma vermeye yetkili bir kurum olarak Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınması ve kayıtlı olduğu diploma programının, yatay geçiş için başvurduğu önlisans veya lisans diploma programına eşdeğerliğinin ilgili üniversite tarafından kabul edilmesi şartı aranır.

(5) Yurtdışında yükseköğretime başlayan öğrencilerin Türkiye’deki yükseköğretim programlarına geçiş başvurularının değerlendirilmesinde kullanılacak olan, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavlarındaki asgari puanlar ile bunlara eşdeğerliği kabul edilen sınavlar ve puanları, üniversiteler tarafından belirlenen yurtdışı yatay geçiş kontenjanları ile birlikte Yükseköğretim Kurulu tarafından ilan edilir. Adayların, yatay geçiş başvurusu yapabilmeleri için en az ilan edilen puanlara veya üzerindeki puanlara sahip olması gerekir.

(6) (Ek:RG-18/3/2016-29657) Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından yatay geçişte, yurt dışındaki aynı yükseköğretim kurumundan bir programın her bir sınıfına geçiş yapabilecek öğrenci sayısı o programın ilgili sınıfının yurt dışı kontenjanının yüzde 15’ini geçemez. Yüzde 15’in hesaplanmasında 1’in altındaki sayılar 1’e tamamlanır. Virgülden sonraki kısım 5’ten küçükse alttaki tam sayıya, 5 ve yukarısında ise bir üst tam sayıya tamamlanır.

(7) (Ek:RG-21/12/2019-30985) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti dâhil yurt dışında kurulmuş olan yükseköğretim kurumlarından yurt içindeki yükseköğretim kurumlarının başarı sıralaması şartı aranan programlarına yatay geçişe ilişkin olarak Yükseköğretim Kurulu, bu Yönetmelik hükümleri dışında ilave şartlar belirleyebilir. (Ek ibare:RG-9/4/2021-31449) Yurt dışındaki bir yükseköğretim kurumundan ülkemizdeki başarı sıralaması şartı aranan bir programa yatay geçiş yapılabilmesi için;

a) (Ek:RG-9/4/2021-31449) Öğrencinin yükseköğrenime başladığı yıl, kayıtlı olduğu üniversitenin Yükseköğretim Kurulunca esas alınan sıralama kuruluşlarının belirlediği dünya sıralamalarında ilk dört yüzlük dilim içerisinde yer alması ve bu Yönetmeliğin dönem/sınıf ve başarı şartlarını taşıması,

b) (Ek:RG-9/4/2021-31449) İlk dört yüzlük dilim dışında kalan bir üniversitede kayıtlı olunması halinde;

1) Ortaöğretimini Türkiye’de tamamlayanların, her halükarda merkezi yerleştirme sınavına girmiş ve kayıt yılı itibarıyla başarı sıralaması şartı aranan programın ilgili puan türünde başarı sıralaması şartını sağlamış olması,

2) Ortaöğretiminin en az son iki yılını yurt dışında tamamlayanların, kayıt oldukları diploma programının, hazırlık sınıfı hariç en az dört yarıyılını başarıyla geçmiş olması,

gerekir.

Yabancı uyruklu öğrenciler

MADDE 15 – (1) Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen yabancı ülkelerden gelecek o ülkenin uyrukluğunda bulunan yabancı öğrencilerin kontenjanı bu Yönetmeliğin 14 üncü maddesinin birinci fıkrasında belirtilen sınırlamaya tabi değildir.

 

 

https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=13948&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5

 

 

 Yatay Geçiş isteyen aday öğrencilerimiz bize başvuru formundan ulaşabilir, merak ettiğiniz herhangi bir soruda bize 

✉  info@yurtdisiegitimdanismanligi.com.tr  adresinden mail atabilir ,

☎   0553 027 33 33  numaralı hattımızdan arayabilir veya whatsapp üzerinden yazabilirsiniz.

 

ECS Yurt Dışı Eğitim Danışmanlığı 

 

Geleceğiniz en büyük Hedefimiz.

 

 

 

 


WHATSAPP
BAŞVURU FORMU